С-МА ЗА КАЛОЛЕЧЕНИЕ

Ползите за здравето от терапиите с лечебна кал са познати на човечеството още от Древността. Лечебната кал е натурален продукт, които се е формирал под въздействието на различни фрактори като вода, температура, почва, животински и растителни микриорганизми. Свойствата й са разнопосочни, като най-често прилаганите методи за лечение са няколко:

Кални бани: Няколко са препоръчваните метода за подлагането на кални бани. На най-голяма популярност се радва египетската кална баня. Тя се прави на открито, като преди нея задължително се прави слънчева баня. След като тялото е събрало достатъчно топлина, то се намазва с предварително затоплена гъста кал, като дебелината на слоя трябва да е около 1 сантиметър. След като маската изсъхне и започне да напуква, тялото се облива с морска или минерална вода. Египетските кални бани се препоръчват при проблеми с нервната система, при заболявания на сърцето и дихателната система.

Кални вани: Курсът на лечение с кални вани трае около две седмици, като може да се прилага през цялата година. За целта във вана, пълна с морка или мерална вода, се разрежда кална маса, като температурата на водата не бива да е по-висока от 38 градуса. Калните вани се използват за лечението на ставни болки.

Апликационен метод: Той се прилага в СПА центровете, като при него тялото се намазва със затоплена кал, след което се увива в одеяло или найлон. 15 минути по-късно се измива с топла вода.

Казитарен метод: Използва се за лечение на полови заболявания и при двата пола. 


 


Преглед на продукт :: Свързани продукти