ПАРНА БАНЯ

Съществуват различни варианти на изграждане и оборудване на парната кабина. Един от вариантите е готова полиестерна парна баня - тя се монтира лесно. В нея е включени всички екстри осветление, отопление, пароводи, радио и др. в зависимост от желанието на клиента. При монолитните парни бани разнообразието по големина и форми е безкрайно.
 Основното при парната баня е парогенератора, който излъчва парата и я вкарва в помещението. При тях помещението е изградено от стъклокерамика или естествени материали – плочки, теракот и др. в зависимост от интериора и вида, който искаме да се придаде на банята.
Парата извършва чудеса с нашата кожа и нашия организъм. Тя стимулира отделянето на токсини, стимулира кръвообращението, засилва дейността на белия дроб и окислородавя кръвта и мозъка ни.Парната баня е превъзходно средство за възстановяване на силите, очистване на организма от шлаки, закаляване и намаляване на теглото. При такава баня се подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата. Горещата пара засилва кръвообращението, стимулира работата на сърцето и белите дробове, подобрява обмяната на веществата и качествения състав на кръвта (повишава се количеството на хемоглобина, еритроцитите, левкоцитите), активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция, успокоява болката.Парните процедури са просто незаменими за хората със „седящи“ професии, тъй като добре компенсират недостига на движение. Доказано е, че парната баня успокоява централната нервна система, премахва умората, подобрява работата на бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт, повишава апетита. По този начин тя действа благотворно на целия организъм